Δελφίνοι και καρχαρίες

 

Σε 3 περίπου μήνες θα διεξαχθούν οι επόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν το πρόσωπο που θα διαχειριστεί για άλλη μία πενταετία το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Επίδοξοι μνηστήρες του ύπατου αξιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναδεικνύονται για άλλη μία φορά οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματικού διεφθαρμένου ολιγαρχικού κομματικού κατεστημένου.  Αυτής της πολικομματικής ελίτ που έκτισε και συντηρεί τα κυκλώματα συγκάλυψης διαφθοράς.  Αυτής της κλίκας που οδήγησε την οικονομία στην διάλυση και έριξε 230.000 συμπολίτες μας κάτω από το όριο της φτώχιας.  Αυτών που πτώχευσαν το τραπεζικό σύστημα, κούρεψαν τους καταθέτες και ξεπούλησαν τις τράπεζες στα γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αυτών που ισοπέδωσαν το ελληνορθόδοξο ήθος και έσυραν την κοινωνία στην αποσύνθεση.  Αυτών που μετέτρεψαν την κρατική μηχανή, η οποία κατά το Νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη «πάει από το κακό στο χειρότερο», σε κέντρο διαπλοκής και ρουσφετιού. Αυτών που κατάκλεψαν το δημόσιο πλούτο και αφαίμαξαν την κρατική περιουσία. Αυτών που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα δημόσια ταμεία για να εξαγοράζουν συνειδήσεις.  Αυτών που με μια μονοκονδυλιά απεμπόλισαν τα δικαιώματα των προσφύγων στις περιουσίες τους. Αυτών που έσπρωξαν ένα μεγάλο ποσοστό των αγανακτισμένων πολιτών στην απαξίωση της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών.  Αυτών που έχουν μετατρέψει την πολιτική σε προσοδοφόρο επάγγελμα και μέσο πλουτισμού.  Αυτών που όχι μόνο δεν νοιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν πολιτική ευθύνη για τα τεράστια δεινά που προκάλεσαν στο λαό αλλά έχουν το θράσος να διεκδικούν οφίκια και αξιώματα και να διδάσκουν δημοσίως τους πολίτες περί πολιτικής ηθικής.

Πίσω από τον κάθε υποψήφιο συσπειρώνονται ως συνήθως κάθε λογής πρόσωπα.  Από αγνούς ιδεολόγους (σπάνιο είδος) μέχρι και ευκαιριακούς συμφεροντολόγους. Οι πλείστοι, αποβλέπουν στην εξαργύρωση της υποστήριξής τους είτε με κάποιο αξίωμα είτε με κάποιο ρουσφέτι.

Εξέχοντα ρόλο σε αυτή την διαδικασία διαδραματίζουν οι «καρχαριές» όπως τους έχει αποκαλέσει πρόσφατα ο Γενικός Εισαγγελέας, οι οποίοι φροντίζουν να εξαγοράζουν ασυλία για τα όσα φαύβλα έπραξαν ώστε να κινούνται στο απυρόβλητο, ανεξαρτήτως του υποψηφίου που θα εκλεγεί.

Στην προσπάθειά τους να ελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους συμφεροντολόγους, οι υποψήφιοι προσφέρουν ως δέλεαρ από σοβαρές προτάσεις μέχρι γελοίες ασυναρτησίες. Η πρόσφατη υπόσχεση ενός εκ των υποψηφίων ότι με ορθό προγραμματισμό μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας μας από το χαλλούμι στο επίπεδο των εσόδων από τους υδρογονάθρακες (!) είναι ενδεικτική.

Έχουμε επανηλειμμένα καταθέσει την άποψη ότι το μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας είναι η διαφθορά.  Το κυπριακό ακολουθεί, αφού η εξέλιξή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ήθος των προσώπων που το διαχειρίζονται.  Η διαφθορά είναι η γάγγραινα που μεταξύ άλλων ακρωτηριάζει το αγωνιστικό φρόνημα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την πατριδοφιλία, το ήθος και την αξιοπρέπεια και προτάσσει το προσωπικό συμφέρον υπεράνω όλων.

Οι πρόσφατες δημόσιες παραδοχές του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την κατάρρευση της οικονομίας ότι «μην περιμένετε να πληρώσουν οι καρχαρίες» και ότι «οι εθύνες είναι κατεξοχήν πολιτικές» είναι άκρως ενδεικτικές της σήψης και αποσύνθεσης του κράτους δικαίου που με στόμφο διακυρήττουμε ότι έχουμε για τόσα χρόνια.

Οι προεδρικές εκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία που κάθε 5 χρόνια δίνεται στο λαό να μπορέσει με την ψήφο του να ανατρέψει το διεφθαρμένο κατεστημένο και να εξυγιάνει τον τόπο.  Είναι κρίμα που μέχρι σήμερα δεν έχει διαφανεί υποψήφιος που να έχει τα εχέγγυα να προσφέρει την ελπίδα της πραγματικής αλλαγής.  Ας προσευχηθούμε ο Θεός να φανερώσει κάποιον έστω και την ιστάτη.

One thought on “Δελφίνοι και καρχαρίες

  1. ME TO NA TOYS KATHGOROYME OLOUS KAI NA MIN PERNOUME THESI EIMASTE KAI MEIS ENOHOI KATHIKON MAS EINAI NA PSIFISOUME TON LIGOTERO DIEFTHARMENO KAI AFTOS PITEVO EINAI O NIKOLAS DEN EHEI TIPOTA NA FAEI GIATI EINAI POLI HORTASMENOS KAI DEIHNEI NA THELEI NA ALLXEI TO KATESTIMENO

    Like

Leave a comment